Weernieuws (2016)

Dag bezoeker van Weerstation de Arend,

U leest hierboven 'Weernieuws 2016' en inmiddels zijn we al weer een aantal jaren verder. In 2003 startte ik deze rubriek; de ontwikkelingen in het klimaat volg ik al sinds begin negentiger jaren.
Velen verklaarden me voor gek als ik hen voorhield dat we Nederland op den duur op moesten geven in verband met een stijgende zeespiegel. Voor mij was dat een belangrijke reden deze rubriek te starten.
Inmiddels heeft de reguliere journalistiek de klimaatverandering tot een zeer hot item gemaakt en wordt u via andere kanalen overstelpt met klimaatnieuws.

Deze rubriek kostte mij veel tijd en inmiddels is het voor mij eenvoudiger via de Facebookpagina van Weerstation De Arend belangrijk nieuws met u te delen.

De Facebookpagina van Weerstation De Arend vindt u hier.

De eerder gepubliceerde pagina's afsluiten was voor mij geen optie, omdat zeer veel onderzoek nog uiterst actueel is.
Derhalve vindt u hier na 2016 geen weernieuws meer, maar al het eerder gepubliceerde nieuws sinds 2003 blijft hieronder en via de linken toegankelijk.

Jos Werkhoven, voormalig beheerder Weerstation De Arend.

Historie Weernieuws 2003 - 2016

Nieuwste bericht boven, oudste onder.

 

Weerstation De Arend volgt voor u in deze rubriek de meest recente onderzoeken en vult deze aan met uitzonderlijke eigen meetgegevens.

  • Verandert het klimaat?

  • Wordt de (mogelijke) verandering veroorzaakt door de mens?

  • Is de mens op (mogelijke) veranderingen voorbereid?

Vragen waar ik antwoorden op probeer te vinden.
Vooralsnog lijkt het erop dat de aarde versneld opwarmt, al dan niet mede veroorzaakt door de mens.

Jos Werkhoven, Weerstation De Arend

Indien u van mening bent dat een onderzoek hier vermelding behoeft, neemt u dan a.u.b. contact op met Weerstation@DeArend.nl


Deze pagina heeft slechts nieuws van 2016. De volgende jaren zijn voor het klimaatnieuws nog immer actueel: 2003 - 2004 - 2005 - 2006 -2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014

 

11 april 2016

Noordpool verschuift richting Engeland

De Noordpool beweegt langzaam in de richting van Groot-Brittannië, zo blijkt uit een nieuwe studie. Tot het jaar 2000 verschoof de Noordpool met ongeveer 10 centimeter per jaar richting Canada.
Inmiddels is de richting waarin het gebied zich beweegt veranderd. De Noordpool reist nu langzaam in de richting van Groot-Brittannië.


28 oktober 2016

De voortekenen van een omslag

Ecoloog Marten Scheffer doet onderzoek naar patronen in abrupte omslagen.
In dit interview in de NRC van 28 oktober 2016 verwoordt Marten mijn intuïtieve ideeën welke zijn ontstaan na meer dan 20 jaar het klimaat te hebben gevolgd